Nieuws

Nieuws:

Juni 2020

Cursus Methodologie voor voedselconsumptie onderzoek

Wetenschappelijk voedingsonderzoek draagt bij aan inzichten over de relatie tussen eetgedrag, daadwerkelijke voedselconsumptie en het ontstaan van gezondsheidsaandoeningen.
Voor veel voedingsonderzoek is het nodig om voedselinname nauwkeurig vast te kunnen stellen. Mede op basis hiervan wordt beleid gemaakt, worden behandelmethoden aangepast en wordt voedingsadvies gegeven. Kortom, de validiteit en relevantie van het onderzoek is van groot belang.

Deze cursus biedt u de laatste inzichten en praktische kennis over het uitvoeren van voedselconsumptieonderzoek voor toepassing in klinische, epidemiologische en monitoringsstudies en voor voedingsadvisering.

Meer informatie over het programma en hoe u zich kunt inschrijven, vindt u via de flyer en de website.

April 2020

Nutritional assessment, juist nu!

Patiënten die herstellen van een COVID-19 hebben vaak gewicht en spiermassa verloren met verlies van functionaliteit als gevolg. Doelen in de revalidatieperiode zijn dan ook om deze functionaliteit te verbeteren door het weer opbouwen van de spiermassa.

Nutritional Assessment speelt een belangrijke rol in het revalidatietraject omdat je hiermee zowel het verloop in functionaliteit als spiermassa kunt volgen. Hiermee maak je voor de patiënt inzichtelijk waar hij staat in zijn herstelproces. Het werkt motiverend om te zien dat er al vooruitgang geboekt wordt ook al is het einddoel nog niet bereikt.