Het NAP

Het systematisch beoordelen van de voedingstoestand en voedingsbehoefte, ook wel “nutritional assessment (NA)” genoemd, is steeds meer onderdeel van de dagelijkse praktijk van de diëtist.

Diëtisten in alle werkvelden zien het belang van het meten van de patiënt; van meetlint tot meer geavanceerde metingen zoals bio-electrische impedantieanalyse (BIA) en indirecte calorimetrie (REE), en instrumenten als de Patient-Generated Subjective Global Assessment (PG-SGA).

De toepasbaarheid van diverse meettechnieken, referentiewaarden en parameters van NA moet bij diverse patiëntengroepen nader onderzocht en onderbouwd worden.

Het Nutritional Assessment Platform (NAP) is in 2014 opgericht met het doel om nutritional assessment in de diëtetiek te stimuleren en te structureren. Het is essentieel om kennis en ervaring op te doen en te delen.

 

Onafhankelijk

NAP is onafhankelijk en niet aangesloten bij organisaties. Het streven is om, via de leden, relevante organisaties te betrekken, zoals ESPEN, NESPEN, Nederlands Voedingsteam overleg, Stuurgroep ondervoeding en de NVD.